dykning på Hawaii: Maui och Molokini Crater

ibland går jag av min datorskärm och rakt in i djupblå, och det var den tiden på året för några veckor sedan. Faktum är att jag flög till Hawaii för rolig semester och tog tillfället i akt att göra massor av dykning och snorkling. Jag pratar om det senare i ett annat inlägg, så låt oss fokusera på dykning runt Maui för nu.

av alla öar fick jag veta att Maui var en av de bästa öarna att dyka på Hawaii. Är det sant? Jag kan inte berätta eftersom det är den enda som jag dyker runt. Men var det bra? Ja, det var det, och det är därför jag ska berätta om mitt korta och söta dykningsäventyr runt Maui ’ s southwest shore. Dessutom involverar det Molokini-kratern!

dykning Molokini kratern, är det värt det?

det korta svaret är nej, du kan bara snorkla det och se ungefär samma saker om du är någonstans inne i kratern. Synligheten var mycket bra som för mig och så jag kunde se hela gruppen från ytan.

det längre svaret skulle vara att det kan vara värt det beroende på webbplatser och på din certifieringsnivå. Låt mig förklara. De flesta dykcenter jag har varit i kontakt med erbjöd bara en av de två dyken på Molokini Crater. Låt oss säga att dina båtparker på Reef ’ s End dive site, snorklare kommer att se ganska mycket samma saker men ovanifrån. Med det sagt, dykare får ströva runt på botten av platser som Reef ’ s End, Tako Flatts och Middle Reef på samma Dyk…

dykning hawaii molokini maui
Molokini Crater – fri från rättigheter bild från

dessutom kanske det är värt att vara dykning om du går med ett dykcenter som träffar Enenue och Shark Condos sidan av revet… och att du är åtminstone en avancerad dykare. Faktum är att platserna på motsatt sida från Reefs ändar går till cirka 130 fot / 40 meter. Dessutom måste Molokini-Kraterens bakvägg definitivt vara värt att dyka för erfarna dykare. Kan inte säga eftersom jag inte har gjort det.

dykning i Maui: strandlinjen

var att gå dykning i Hawaii var ett pussel för mig eftersom det inte var i fokus för min resa och så jag hade bara en dag, ett skott på dykning. Lyckligtvis, jag njöt av massor av snorkling på Aloha Land! När det gäller dykning gick båten tillbaka mot Maui Strandlinje efter Molokini snorkel och dyka en del av morgonen!

webbplatsen heter White Rock och är en blandning av hårda koraller och sandiga fläckar. Sikten var stor och vattnet lugnt. Jag skulle säga att det är en ganska enkel dykplats och lätt att komma runt, vilket skulle vara meningsfullt eftersom jag följde en grupp discover scuba, som min vän var en del av!

dykning Maui travel hawaii snorkling surfing
ett skott av en fjärr surfing plats på Maui, Hawaii av nomadiska Mye

de hårda koraller var hem för trumpet fisk, många typer av fjärilsfiskar, wrasses, triggerfish, unicorn fiskar och puffers… bara för att nämna några som jag kan minnas! Tyvärr stötte jag inte på några sköldpaddor.

tyvärr fick jag inte turnera de bästa dykplatserna i Maui den här gången, både för att det inte var fokus för min resa (vandring var) och för att det är dyrt. Med det sagt är jag säker på att det finns gott om dykplatser som är mycket mer intressanta att upptäcka.

nästa gång ska jag leta efter den berömda Turtle Town dykplatsen, och kanske Shark Condos på Molokini! Trots detta snabba dykningsäventyr på Maui har jag spenderat mycket tid på snorkling och tror definitivt att jag såg några av de bästa platserna. Håll ögonen öppna för de kommande inläggen som jag tänker dela mina bästa snorkling fläckar på Maui med y ’ all!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.