flytta råd från HireAHelperBlog

flytta medan gravid är ett äventyr! När min man och jag fick reda på den spännande nyheten att vi väntade barn, våra första tankar var uppenbarligen att vara bortom glada och extremt tacksamma. Kan du berätta?

men strax efter den första nyheten att vi hade en dyrbar pojke upptäckte vi ett hus till salu i vårt drömområde, vilket sedan omedelbart fick oss att sätta vårt nuvarande hus på marknaden. Säljarna av Vårt drömhus accepterade vårt erbjudande och inom 48 timmar accepterade Vi också ett erbjudande på vårt nuvarande hem, som vi hade bott i och älskat de senaste fem åren.

allt medan vi hade planerat att göra något annat än att vara gravid!

denna serie av något oväntade utvecklingar var en komplett virvelvind och har oss fortfarande att titta på varandra och tänka, ” Åh pojke! Vad hände nyss?!”Det följdes snabbt av,” hur ska vi göra det här?”

lyckligtvis lyckades vi göra allt. Japp, jag åstadkom att flytta medan jag var gravid.

överväldigad av tanken på att flytta medan du är gravid? Det var jag också.

Baby på väg-kolla!

nytt hus i vårt drömområde-kolla!

flytta medan du är gravid … eek!

jag såg inte exakt det som kom. Och jag var lite överväldigad vid tanken på att ta itu med ett drag med en bebis på vägen. För protokollet, jag var i min andra trimestern när jag började planera för mitt drag, på väg snabbt mot min tredje trimestern.

att spendera de sista månaderna fram till vårt första barn att packa, flytta, packa upp och renovera var överväldigande för mig. Men livet händer och jag hade inget annat val än att göra det bästa av det. Och jag är här för att rapportera att jag överlevde! Jag lärde mig mycket på vägen.

jag visade mig inte vara helt värdelös när jag hjälpte.

min största rädsla när jag fick reda på att vi rörde oss medan jag var gravid var att jag inte skulle kunna hjälpa till med någonting! För sammanhang, jag är en ”typ A” personlighet som tycker om att vara upptagen. En överraskande källa till stress? Tanken på att lämna min man med hela vår att göra-lista medan jag satt tillbaka och tittade var extremt stressande!

men jag blev positivt överraskad att ta reda på att jag var långt ifrån värdelös under denna tid.

min man och jag utarbetade ett system där han skulle bygga lådorna, jag skulle organisera, packa och märka lådorna, då skulle han stapla dem alla. Förpackning var en total laginsats, vilket fick mig att känna mig produktiv och min man var verkligen tacksam för min hjälp.

Ja, jag såg till att ta hand om min kropp, ta det långsamt och undvika att lyfta tunga lådor under processen, men ärligt talat var jag fullt kapabel till nästan allt annat. Om du upptäcker att du kan flytta medan du är gravid, kan en solid lagkamrat vara det enda du behöver.

mig på rörliga dag.

Moving day var också en stressfaktor för mig eftersom igen, jag kände att jag skulle vara helt i vägen. Jag är glad att rapportera damer som återigen, jag hade fel! Vi valde ett Hybridflytt, som anställer flyttare och hyr en lastbil separat för att spara mycket pengar. Jag var fullt kapabel att plocka upp U-Haul och köra den hela dagen. Så även om jag inte kunde lyfta tunga lådor, bidrog jag absolut på ett stort sätt genom att köra lastbilen.

jag kunde också hjälpa till att övervaka flytten genom att organisera vilka lådor och möbler som hamnade där. Det visade sig att det var verkligen bra att ha en punkt-person som inte bär lådor, utan snarare enbart fokuserat på att se till att allt hamnade på den plats vi hade planerat.

Plus, att få varje låda i rätt rum var super bra för att hålla mig involverad i uppackningsprocessen. Jag rekommenderar starkt denna punkt-person / riktningsteknik, gravid eller inte! Jag behövde inte ta med en viss låda till ett specifikt rum för uppackning, vilket innebar att lådorna redan var där, vilket gjorde att vi satt upp i vårt nya hus mycket effektivare!

att anställa flyttare blev nödvändigt.

även om jag kände att jag bidrog mycket före, under och efter flyttdagen, vill jag inte ge någon en orealistisk förväntan att du kommer att kunna göra allt på egen hand, med tanke på hur intensivt att flytta ett hem verkligen är. Jag kan ärligt säga att anställa hjälpare som en del av vår Hybrid flytta var den bästa investeringen vi någonsin kunde ha gjort, gravid eller inte. Vi behövde dem den dagen och uppskattade deras hjälp mer än vi någonsin kunde ha förväntat oss.

att ha dem att göra alla tunga lyft tog ansvaret av min man, men det hindrade mig också från att må dåligt om att inte kunna hjälpa honom med de stora grejerna. Våra hjälpare kunde hämta alla våra saker från det gamla huset och ta med det till vårt nya hus på mindre än tre timmar!

min man och jag var inte stressade alls, vilket gjorde processen mycket roligare och förmodligen höll barnet friskare. Jag skulle definitivt rekommendera att anställa hjälp, oavsett om du är gravid eller inte. Men om du förväntar dig en liten, har jag förstahandserfarenhet att det här är väl spenderade pengar.

att lämna mitt gamla hem var svårare än jag trodde att det skulle bli.

Okej, Jag skyller den här delen på min graviditet lite. Men i alla fall, den känslomässiga berg-och dalbana som följde med att lämna vårt gamla hus kommer förmodligen att vara fallet för många av er, även om du inte är gravid. Att lämna vårt gamla hus för sista gången var mycket svårare än jag någonsin förväntat mig.

min man och jag köpte det här huset när vi gifte oss och jag antar att jag alltid föreställde oss att vi en dag skulle ta med vårt barn hem hit. Men vi växte redan ut detta 1000 kvadratmeter hus långt innan vi fick de spännande babynyheterna.

Cue alla tårar här!

jag antar att barnet var ursäkten vi behövde för att äntligen göra flytten. Men det gjorde det fortfarande inte lättare att lämna det här huset, och oavsett dina egna omständigheter är det kanske inte lätt för dig heller. Den goda nyheten är att sorgen inte varade för länge eftersom det fanns spännande saker framåt.

att börja färskt var fantastiskt.

dessa spännande saker? Starta en ny resa genom att förbereda det nya huset för din nya familj! Häckningsfasen är inget skämt och kan komma vid den perfekta tiden om du är gravid och rör dig, som jag.

jag har kunnat få så mycket gjort i det nya huset på grund av baby deadline som kommer närmare. Visst, att inrätta ett nytt hus är ett ton – speciellt när jag är gravid – men jag känner en konstant eld under mig för att få så mycket gjort som möjligt så att vi är bosatta innan barnet anländer.

naturligtvis måste jag fortfarande vara medveten om min kropps gränser, och du borde också vara det. Jag jobbar hårt för att hålla mig upptagen under min andra och nu tredje trimester. Tack vare allt det hårda arbetet överlevde jag att flytta medan jag var gravid och nu är jag så tacksam att vi kunde få flytten ur vägen innan barnet kommer. Nu kan jag inte vänta med att bjuda in vår nya baby till vårt nya hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.