Maya Angelou om att vara kristen


för att hjälpa till att sparka av Black History Month, här är två bitstora bitar av visdom från det sena, stora litterära geni, Maya Angelou. Precis som pärlor, det här är ideer du kan lägga i fickan och ta ut dem när du behöver dem.6912>

Gem #1:

Angelou kallade sig inte kristen – inte exakt. I en intervju i samband med att hon tilldelades presidentens medalj av frihet uttryckte hon det så här:

”jag är alltid förvånad när folk går fram till mig och säger,” jag är kristen.’Jag tror,’ redan? Har du redan det? Jag jobbar på det, vilket innebär att jag försöker vara så snäll och rättvis och generös och respektfull och artig mot varje människa.”

Gem # 2:

i en annan intervju sa Angelou att medan hon lärde sig att tro på Gud blev hon modig när hon gjorde den tron till sin egen. ”Jag vågade göra något som var bra. Jag vågade göra saker långt ifrån vad som verkade vara i min framtid. När jag blev ombedd att göra något bra säger jag ofta ja, jag ska försöka, ja, jag ska göra mitt bästa. Och en del av det är att tro, om Gud älskar mig, om Gud gjorde allt från löv till sälar och ekar, vad är det då jag inte kan göra?”

så till Angelous ära, låt oss hålla dessa pärlor nära och kom ihåg att att vara kristen alltid är ett pågående arbete – och att Guds kreativa kärlek gör allt möjligt!

besök Salt Projects hemsida här.

ämnen: Tro, medkänsla, mod, evolutionär kristendom, Gud, nåd, tacksamhet, hälsa och helande, kärlek, Mindfulness, ny tanke/ny ålder, progressiv kristendom 101, Social & miljöministerium och andlig utforskning & öva. 8 poäng: punkt 1: Jesu läror, punkt 2: Pluralism, punkt 3: inkluderande samhälle, punkt 4: agera som vi tror, punkt 5: Icke-dogmatiska sökare, punkt 6: fred och rättvisa och punkt 8: medkänsla och osjälvisk kärlek. Resurstyper: artiklar, intervjuer och läs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.