Mini Monkey bröd Muffins

Hej och välkommen tillbaka till min blogg!

förra veckan befann jag mig i en av dessa ”Jag vill ha något sött, men har inte många ingredienser för att göra någonting” stämningar. Jag vill inte erkänna hur ofta jag kommer i dessa humör, men jag delar en av dem idag. Jag skannade mitt kök och såg Pillsbury Crescent Rolls och jag tänkte ok, jag kan göra något med det här. Monkey bröd dök in i mitt sinne. Jag har bara använt Pillsbury kex för att göra apa bröd så det var nytt för mig. Jag hade bara en burk av halvmåne rullar så jag visste att göra apa bröd i den normala Bundt pan var uteslutet. Jag sprang över till Pinterest och det var där jag hittade monkey bread muffins. Recepten jag bläddrade listade kex som en av ingredienserna, men jag antog att smaken skulle vara lika bra med halvmåne rullar. Nu.. dags för dessa halvmåne rulle apa bröd muffins. Så här gjorde jag dem:

ingredienser:

  • 1/2 kopp smält smör (plus lite för att belägga muffinspannan)
  • 1/2 kopp packat brunt socker
  • 1/4 kopp granulerat socker
  • 2 teskedar kanel
  • 1 burk Pillsbury kylda halvmånar (vad jag använde)
  • 6-kopp muffinspanna

instruktioner:

  1. ta bort degen från förpackningen. Medan du håller rullarna i loggformen, skiv en bit av degen (som du skulle kanelrullar) och skär biten i tre lika delar.

  1. rulla var och en av de lika bitarna i en boll och placera åt sidan

3. När alla bollar är formade, placera dem i en Ziploc påse med marken kanel och socker. Skaka tills varje bit är täckt och placera påsen åt sidan.

4. Blanda brunt socker och smör i en såspanna och låt sjuda i 2 minuter.

5. Smörj muffinspannan med det återstående smälta smöret och lägg cirka 6 av de kanelsockertäckta bollarna i varje kopp och tryck dem lätt ihop.

6. Ta brunt socker och smörblandningen och häll det långsamt över varje kopp degen (jag använde en 2-kopp mätkopp för en mer exakt häll).

7. Grädda vid 350 kcal F för 12 till 15 minuter (15 minuter var perfekt) eller tills gyllenbrun. Kyl muffinsna i en minut och njut!

de är sååååå bra varma!

akta dig för tiny fingers bisexual dessa muffins är läckra och väldigt barnvänliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.