Mors dag i Polen firas den 26 maj! / Polsk Språkblogg

vi har redan firat Mors dag (dzie Brasilian Matki) här i USA (vilket förresten var fantastiskt – mina flickor och min man fyllde min dag med överraskningar, söta tankar, massor av kramar och kyssar), men Mors dag i Polen firas i morgon, den 26 maj!

mina två underbara tjejer är alltid upptagna! Springa, spela, sprida kärlek ❤️

men vad som helst kan vara datumet för Mors dag runt om i världen, andan är densamma överallt. Överallt i världen respekteras mödrar för sin extrema hängivenhet gentemot sina barn. Och på mors dag betalar barn sin ödmjukaste hyllning till sina mödrar och tackar dem för att de födde dem och gav dem det bästa av Vård och uppfostran.

denna underbara dag polacker fira på ett liknande sätt som alla andra länder i världen. Blommor (kwiaty), gåvor (prezenty), handgjorda kort (laurki), godis (s exceptionalodycze)! Min personliga favorit är naturligtvis att spendera hela dagen med mina barn och att kunna höra från dem att Mors dag är varje dag:)

Mors dag är inte en nationell helgdag i Polen, men jag minns skolor firar denna speciella dag med barnen förbereder speciella pjäser och inbjudande mödrar att titta på det. Jag är inte säker på om skolor idag fortsätter denna tradition, men jag tror att de fortfarande gör det:)

ta en titt på ett av mina tidigare inlägg för att få ideer för Mors dag önskemål på polska:

Glad mors dag! Dzie Ätbar Matki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.