prov TOEFL Essay-spendera pengar

frågan

vissa människor gillar att spendera sina pengar så snart de tjänar det, medan andra tycker att det är bättre att spara sina pengar under en tid i framtiden. Vilket föredrar du? Använd specifika skäl och exempel för att stödja din åsikt. Använd inte memorerade exempel.

specialerbjudande: TOEFL uppsats utvärdering och Scoring

du kan nu registrera dig för att få din praktik essäer utvärderas och görs av författaren till denna sida. Denna tjänst är ett bra sätt att lära dig hur du ska göra före testdagen och hur du bäst kan förbereda dig för den stora dagen. Registrera dig idag.

provuppsatsen

pengarproblem är en viktig orsak till stress och ångest i den moderna världen. Jag tycker att det är klokt att spara pengar för framtiden. Jag känner mig så av två huvudskäl, som jag kommer att undersöka i följande uppsats.

till att börja med kan äldre människor fatta bättre ekonomiska beslut än ungdomar på grund av sin erfarenhet och mognad. Ungdomar, som har mycket liten världslighet, är benägna att spendera sina pengar på produkter som oftast är värdelösa och som de snabbt tröttnar på. Äldre människor vet å andra sidan vilka inköp som kommer att resultera i långsiktig lycka och tillfredsställelse. Min egen erfarenhet är ett övertygande exempel på detta. När jag var ung spenderade jag en enorm summa pengar på videospel och serietidningar som jag bara tyckte om en kort stund. Senare, när jag gick in på universitetet, hade jag inte tillräckligt med besparingar för att betala för min undervisning och tvingades ta ut ett betydande antal studielån. Till och med idag, flera år efter examen, ångrar jag att jag inte sparar mycket pengar som tonåring. Dessa dagar är jag mycket mer konservativ när det gäller utgifter, och noga överväga alla mina framtida utgifter.

för det andra är livet fullt av oväntade nödsituationer som kan orsaka mycket ångest om vi inte har mycket pengar sparade. Enligt rapporter i media är mer än sjuttiofem procent av alla konkurser i mitt land resultatet av medicinska räkningar. Jag är helt medveten om att det är förödmjukande att förlora vårt ekonomiska oberoende på detta sätt. Till exempel, förra året fick min farbror en stor hjärtattack som krävde att han skulle genomgå mycket dyr hjärtkirurgi. Han hade inte tillräckligt med pengar för att betala för detta förfarande, så han var tvungen att fråga sina äldre föräldrar om ett lån. De kunde hjälpa honom eftersom de hade motstått lusten att spendera och sparat pengar genom hela livet. Han kände sig extremt generad över att tigga sina föräldrar om hjälp, särskilt eftersom han kunde ha undvikit situationen genom att efterlikna deras sparsamma beteende.

Sammanfattningsvis tror jag att det är bättre att spara pengar för framtiden snarare än att spendera dem direkt. Jag känner mig så för att vi får möjlighet att fatta bättre ekonomiska beslut när vi mognar, och för att spara pengar hjälper oss att undvika de förödmjukande effekterna av oväntade ekonomiska nödsituationer. (405 ord)

notera

Detta är ett prov TOEFL parat val uppsats skriven av en infödd talare. Det följer våra TOEFL-skrivmallar för oberoende uppsatser. Om du tycker att det är användbart, kom ihåg att vi har många fler provuppsatser för dig att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.